Terug naar Jalta, hoe Roosevelt Polen verkwanselde. Cyrus Leo Sulzberger II

ISBN:

Published: 1983

Paperback

223 pages


Description

Terug naar Jalta, hoe Roosevelt Polen verkwanselde.  by  Cyrus Leo Sulzberger II

Terug naar Jalta, hoe Roosevelt Polen verkwanselde. by Cyrus Leo Sulzberger II
1983 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 223 pages | ISBN: | 5.49 Mb

In dit boek blikt Sulzberger, beroemd correspondent van de New York Times, en iemand die veel diplomaten tot zijn intimi mag rekenen, terug op de Conferentie van Jalta (febr. 1945). De resultaten van deze ontmoeting tussen Stalin, Roosevelt enMoreIn dit boek blikt Sulzberger, beroemd correspondent van de New York Times, en iemand die veel diplomaten tot zijn intimi mag rekenen, terug op de Conferentie van Jalta (febr. 1945). De resultaten van deze ontmoeting tussen Stalin, Roosevelt en Churchill beïnvloeden tot op de dag van vandaag de wereldpolitiek.

Wezenlijk nieuwe feiten worden niet aan het licht gebracht. Het boek ontleent zijn kracht aan de inzichten van de auteur in de motieven van elk van de Grote Drie, alsmede aan de zeer goede sfeertekening. Helaas moet de lezer veel persoonlijke irrelevante ontboezemingen op de koop toe nemen en stuit hij nogal eens op doublures, slordigheden en kennelijke vertaalfouten. De ondertitel wordt onvoldoende toegelicht.

Aangezien echter in het Nederlands nog maar weinig literatuur over Jalta verscheen, kan dit boek voor geïnteresseerden in moderne geschiedenis en in het fenomeen van topconferenties, toch in een behoefte voorzien.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Terug naar Jalta, hoe Roosevelt Polen verkwanselde.":


vagabundohitech.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us