Maniheul medieval: studiu asupra ereziei dualiste în Evul Mediu Steven Runciman

ISBN: 9786067585278

Published:

Hardcover

256 pages


Description

Maniheul medieval: studiu asupra ereziei dualiste în Evul Mediu  by  Steven Runciman

Maniheul medieval: studiu asupra ereziei dualiste în Evul Mediu by Steven Runciman
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 256 pages | ISBN: 9786067585278 | 8.52 Mb

„Toleranta este mai degraba o virtute sociala decat una religioasa. O atitudine deschisa fata de crezul personal al altora se afla, fara indoiala, la baza unei societati armonioase- dar este o conduita imposibila pentru cei animati de o puternicaMore„Toleranta este mai degraba o virtute sociala decat una religioasa.

O atitudine deschisa fata de crezul personal al altora se afla, fara indoiala, la baza unei societati armonioase- dar este o conduita imposibila pentru cei animati de o puternica religiozitate. Caci, increzatori de a fi descoperit cheia si chintesenta Vietii, nu ne putem abandona prietenii si aproapele bajbaind in intuneric.

Banuim, poate, ca ei, chiar si fara aceasta cheie, ar fi capabili sa duca o viata virtuoasa, dar le este infinit mai dificil fara principiul calauzitor. Este de datoria noastra sa ii ajutam pe calea Adevarului, sa le aratam lumina ce se pogoara asupra tuturor.

Opiniile divagheaza in privinta naturii acestui ajutor ce trebuie acordat, fie ca este vorba de persuasiunea blanda si exemplul luminos, fie ca vorbim de sabie si autodafé. Dar niciun om nu poate, in avantul credintei, sa treaca indiferent pe langa cel necredincios fara a intreprinde nimic.“ STEVEN RUNCIMANEnter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Maniheul medieval: studiu asupra ereziei dualiste în Evul Mediu":


vagabundohitech.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us