Pristojan Život Dragoslava Barzut

ISBN:

Published: 2012

Paperback

254 pages


Description

Pristojan Život  by  Dragoslava Barzut

Pristojan Život by Dragoslava Barzut
2012 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 254 pages | ISBN: | 5.57 Mb

Iz predgovora:[...] U toku rada postavila sam kao cilj dovođenje u isti prostor priče koje do sada nisu bile povezane. Priče koje ranije nisu imale priliku da se sretnu, slušaju, čitaju, dodirnu jedna drugu. U tom smislu, knjiga pred vama nije moglaMoreIz predgovora:[...] U toku rada postavila sam kao cilj dovođenje u isti prostor priče koje do sada nisu bile povezane. Priče koje ranije nisu imale priliku da se sretnu, slušaju, čitaju, dodirnu jedna drugu. U tom smislu, knjiga pred vama nije mogla da se nazove antologijom jer bi u tom slučaju značilo da ili autorke čine jednu specifičnu generaciju spisateljica ili da se estetskim rešenjem, formom i stilom mogu dovesti u vezu.

Takođe, ono što je bila moja vodilja jeste i različiti spektar identiteta autorki pored onog spisateljskog. Mnoge od autorki zastupljenih u ovom zborniku prevazilaze tradicionalne umetničke forme. Kod većine autorki dolazi i do preklapanja identiteta (aktivističkog, performerskog, dramaturškog, muzičkog, esejističkog, feminističkog itd).Naizgled neke je autorke bilo nemoguće povezati ali lančana povezivanja, oznake jedne estetike, nastaju iz želje za spajanjem.

A šta je povezivanje ako ne odbijanje da se udaljimo. Sa druge strane, nasuprot poetičkim razlikama videćete da postoji generacija mlađih i najmlađih proznih autorki čiji kontinuitet u radu nagoveštava postojanje jasnog, a prodornog ženskog pripovedačkog glasa. Putem koji su utabale i kojim još uvek tabanaju Suzana Tratnik, Olja Savičević Ivačević, Mima Simić, Nataša Sukič, Jelena Lengold kreću se i Vesna Lemaić, Lamija Begagić, Lana Bastašić, Iva Hlavač, Urška Sterle, Nora Verde, Šejla Šehabović, Jasna Žmak, Lejla Kalamujić… Naravno, neke od ovih autorki su više, a neke manje afirmisane ali nesumnjivo svaka od njih ima izgrađenu poziciju pripovedanja, svoj point of view i angle of vision.

[...]Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Pristojan Život":


vagabundohitech.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us