Hämeenlinnan Kaupungin Historia 1875-1944 Yrjö Koskimies

ISBN:

Published: 1966

Hardcover

670 pages


Description

Hämeenlinnan Kaupungin Historia 1875-1944  by  Yrjö Koskimies

Hämeenlinnan Kaupungin Historia 1875-1944 by Yrjö Koskimies
1966 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 670 pages | ISBN: | 7.12 Mb

Tässä Hämeenlinnan kaupungin historiassa käsitellään kaupungin alueellista kehitystä ja kasvua, sen väestöä, hallintoa ja hallintoelimiä tämän ajanjakson aikana, kaupungin huomattavimpia kunnallismiehiä, kaupungin taloutta ja tonttipolitiikkaa, rakennustoimintaa, opetuslaitosta, huolto- ja palotointa, kaupungin teknillisiä laitoksia, terveyden ja sairaanhoitoa, liikennettä ja elinkeinoelämää, seurakuntaa ja hengellistä elämää, Hämeenlinnaa kulttuurikaupunkina, vapaata kansalaistoimintaa ym. kaupungin vaiheisiin ja kehitykseen vaikuttaneita asioita.

Myös sellaiset koko maan kehitykselle tärkeät asiat kuin suomenkielisen sivistyneistön esiinmarssi viime vuosisadan lopulla, suurlakon ikimuistettavat päivät, toinen sortokausi, lokakuun vallankumous, ankara elintarvikepula ja -säännöstely, Vapaussota, itsenäisyytemme alkuajat, Talvisota jatkosotineen, sivuavat Hämeenlinnan elämää näiden 70 vuoden aikana. Vaikka kyseessä onkin historiateos, ei se silti ole kuivaa luettavaa.

Paitsi puolueetonta, erittäin luistavaa ja elävää tekijän omaa tekstiä, värittävät historiaa erilaiset, kulloinkin kyseessä olevaa asiaa valaisevat lainaukset sanomalehtien artikkeleista, kirjeistä ja pöytäkirjoista ym. Näin on historia saatu todella elämään. Se on erittäin mielenkiintoista luettavaa muillekin kuin kaupungin asioissa tavalla tai toisella mukana olleille, se kiinnostaa meitä kaikkia.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Hämeenlinnan Kaupungin Historia 1875-1944":


vagabundohitech.com

©2013-2015 | DMCA | Contact us